Monthly Archives: september 2013

ALA (The American Libraries Association) har nedsat en arbejdsgruppe om hvordan man skal fremme udviklingen af digital informationskompetence. Arbejdsgruppen har barslet med et sæt anbefalinger.

Fredag d. 4. oktober indvier DTU Bibliotek officielt sit nyrenoverede bibliotek i hovedbygningen på DTU i Lyngby. De studerende har for længst indtaget det nye studiemiljø; der skal mere end en stige og et par malerbøtter til at holde dem tilbage.

Det britiske parlaments Business, Innovation and Skills Committee har offentliggjort en rapport hvori man kritiserer den britiske regerings Golden Open Acces politik.

I en undersøgelse, der er finansieret af Europa-Kommissionen, er det i dag blevet bekræftet, at der på verdensplan er ved at ske et skift i retning mod den såkaldte “fri adgang”, hvor forskningsresultater stilles gratis til rådighed for læserne.

Wellcome Trust er en international fond, der understøtter forskning især inden for biomedicin. Den finansierer et meget stort antal forskningsprojekter, og dens kontante Open Acces-politik har i høj grad fremmet udviklingen af Open Access i almindelig og inden for natur- og sundhedsvidenskab i særdeleshed. I sommers meddelte fonden, at den nu udvider sin OA-politik til […]

I forrige blev det meddelt, at Bertil Dorch, 42 år, chefkonsulent ved Københavns Universitetsbibliotek/Det Kongelige Bibliotek pr. 1. oktober afløser Aase Lindahl som chef for Syddansk Universitetsbibliotek. Og i fredags blev det så meddelt, at Pernille Drost, 41 år, formand for Bibliotekarforbundet, pr. 1. november afløser Steen Bille som chef for Nationalbiblioteket/Det Kongelige Bibliotek.   […]