OER Netværket

OER ( Open Educational Ressource ) netværket er et temmelig uformelt netværk, som er opstået lidt ved et tilfælde på grund af et fagligt interessefællesskab.

Netværkets fornemmeste formål er videndeling og udveksling af erfaringer om, hvad der sker på området OER (politik, initiativer, værktøjer mv.). Vi har ikke og vil ikke have noget politisk mandat. Ideen med netværket er at udveksle ideer til, hvordan DFFU bibliotekerne kan supportere vores ’egne brugere’ i retning af at gøre ’undervisningsmaterialer’ åbne indenfor de regler og muligheder, som findes. Bare at definere, hvad OER er … kan være svært fra sted til sted og land til land. 

Når det er sagt, så deltager nogle af medlemmerne (on and off) i to faglige EU OER netværk og qua disse internationalt fokuserede netværk bruger vi også vores nationale uformelle netværk til at vende indtryk og derved ’oversætte erfaringer fra Tyskland omkring OER til hvilke behov der kunne være i en dansk kontekst’.

De to netværk, som mødes om ’educational resources’, er:

·       LIBER

·       SPARC / ENOEL

OER netværket mødes primært online – ca. hver 6-8 uge – til ca 1 times ’siden sidst’. Efter DFFU Summit 2022 besluttede vi at ’hyle lidt op om OER’ via en artikel i REVY. Vil du læse om netværket, OER og vores ’opråb’ så finder du artiklen her.

Skulle du have lyst til at vide mere om netværket kan du skrive til:

·       Solveig Sandal Johnsen, [email protected]

·       Pernille Holm Lindhardt, [email protected]

·       Kirstin Remvig, [email protected]

·       Charlotte Arnholtz, [email protected]

·       Birgitte Munk, [email protected]

·       Pernille Nailor, [email protected]

·       Jeannette Ekstrøm, [email protected]