4 tidligere nordiske rigschefer i fælles internationalt fremstød

Tre nationalbibliotekschefer og en styrelseschef fra Norge, Sverige og Danmark har efter nylig pensionering slået kræfterne sammen i en ny fælles konsulentvirksomhed, Scandinavian Alliance Group.

De skandinaviske løsninger på vidensamfundets udfordringer på biblioteks- og kulturområdet er blandt de bedste i verden og vækker professionel interesse overalt. Til sammen har vi en unik erfaring i håndtering af policy-bygning og strategisk udvikling både indenfor biblioteks-, uddannelses- og kultur verdenen’, siger den danske medstifter, Jens Thorhauge, indtil 2012 direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier. ‘Derfor synes vi at vores policy- og organisations rådgivning både har gode løsninger og er en god markedsføring af Skandinavien’.

 

Foruden Jens Thorhauge tæller gruppen Vigdis Moe Skarstein fra Nationalbiblioteket i Norge, tidligere rigsbibliotekar Gunnar Sahlin, Sverige og Tomas Lidman, der både har været rigsbibliotekar og rigsarkivar i Sverige. Alle tre har desuden været universitetsbibliotekschefer.

Alle fire driver fortsat egen konsulentvirksomhed.

Se www.scandinavianalliancegroup.com

Yderligere information: Jens Thorhauge, jt@jensthorhauge.dk, mobil tlf: 21426797