En ny generation rykker ind i chefkontorerne

I forrige blev det meddelt, at Bertil Dorch, 42 år, chefkonsulent ved Københavns Universitetsbibliotek/Det Kongelige Bibliotek pr. 1. oktober afløser Aase Lindahl som chef for Syddansk Universitetsbibliotek.

Og i fredags blev det så meddelt, at Pernille Drost, 41 år, formand for Bibliotekarforbundet, pr. 1. november afløser Steen Bille som chef for Nationalbiblioteket/Det Kongelige Bibliotek.

 

Generationsskiftet i forskningsbibliotekssystemet er nu ved at blive ganske markant.

Se pressemeddelelser her: 

 


Ny bibliotekschef

http://www.sdu.dk/sdulayout/img/icons.gif

Den kommende leder af Syddansk Universitetsbibliotek har en fortid som forsker

Bertil F. Dorch

Den 1. oktober tiltræder 42-årige Bertil F. Dorch som chef for Syddansk Universitetsbibliotek. Han kommer fra en stilling som chefkonsulent ved universitetsbiblioteket på Københavns Universitet.

– Jeg glæder mig til at begynde. Biblioteket har ry for at være meget professionelt drevet, og jeg vil gerne være med til at sikre, at det fortsat udvikler sig. Vi skal være et vigtigt værktøj for de studerende og for forskerne, og så synes jeg, at vi har pligt til at være med til at sikre, at den viden, som universitet genererer, når ud til det øvrige samfund. Dermed er vi også med til at understøtte den overordnede strategi, som Syddansk Universitet er ved at lægge sidste hånd på, siger Bertil F. Dorch.

Uddannet astronom

Faktisk kom han først ind i biblioteksverdenen for otte år siden. Han er oprindeligt uddannet astronom med speciale i solpletter og stjernernes magnetisme, og han arbejdede i en række år som forsker og har også en ph.d. i fysik.

Men en stilling som forskningsbibliotekar ved det daværende Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige Bibliotek gav Bertil F. Dorch smag for at understøtte andre forskere, og siden er han blevet i branchen og har taget en række lederuddannelser.
Privat er han gift og far til treårige Silas, som er adopteret fra Vietnam. Den kommende bibliotekschef er vild med science fiction og har været redaktør af et blad om Star Trek.

Og selv om han ikke er sportsfreak, er han optaget af at få motion, og derfor kan man jævnligt se Bertil F. Dorch tage en løbetur i nærheden af bopælen på Frederiksberg.

Biblioteket midt i modernisering

– Vi er i fuld gang med en større ombygning af biblioteket, som er midt i en modernisering.  En opgave, som vores afgående leder af universitetsbiblioteket, Aase Lindahl, satte sikkert i søen, og som jeg ser frem til, at Bertil F. Dorch nu kan fuldføre, siger universitetsdirektør Jacob Schmidt.

Aase Lindahl er 69 år og går på pension ved udgangen af september.

22.08.2013

 

 

 
 

Sidst opdateret: 30-08-2013 14:01

Cand. scient. bibl. Pernille Drost er udnævnt til nationalbibliotekschef og vicedirektør ved Det Kongelige Bibliotek. Med ansættelsen af Pernille Drost afsluttes to års omfattende strategiarbejde og efterfølgende reorganisering, der skal sikre, at nationalbiblioteket kan realisere målet om at bevare den danske kulturarv nu og for eftertiden og give den bedst mulige digitale adgang til samlingerne, for alle borgere. Det Kongelige Bibliotek ønsker med Pernille Drost i spidsen for nationalbiblioteket at styrke formidlingen af den danske kulturarv og tage det afgørende skridt mod at blive det digitale nationalbibliotek.

”I vores søgen efter en ny nationalbibliotekschef og vicedirektør ledte vi efter en dynamisk og strategisk begavet person med både gennemslagskraft og evne til at etablere gode samarbejdsrelationer inden for og uden for Det Kongelige Bibliotek. Med valget af Pernille Drost har vi fundet en person, der til fulde opfylder disse krav og evner at begå sig i mange forskellige faglige og politiske miljøer. Pernille Drost er tillige en faglig og ledelsesmæssig kapacitet med indsigt i og forståelse for den digitale og biblioteksvidenskabelige udvikling for Det Kongelige Bibliotek”, udtaler direktør Erland Kolding-Nielsen.

Pernille Drost er 41 år, uddannet cand.scient.bibl. i 2001 fra Det Informationsvidenskabelige Akademi og har været formand for Bibliotekarforbundet siden 2005. Pernille Drost har indgående kendskab til forsknings- og folkebibliotekssektoren og er en aktiv debattør og oplægsholder på biblioteks- og ophavsretsområdet. Derudover er Pernille Drost bestyrelsesmedlem i hovedorganisationen Akademikerne (tidligere AC), næstformand i akademikernes største a-kasse, Akademikernes og medlem af diverse udvalg, bl.a. Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA).

Pernille Drost tiltræder den 1. november 2013, hvor hun efterfølger vicedirektør, cand. mag. Steen Bille Larsen (f. 1942), der i forbindelse med pensionering overgår til en funk-tion som konsulent for direktionen.

For yderligere information kontakt venligst direktør Erland Kolding Nielsen, telefon 33 47 43 01