FLIPD & NEFUS inviterer til online kaffemøde om tekstbaseret informationssøgning med kunstig intelligens

FLIPD og NEFUS inviterer til udvidet online kaffemøde om kunstig intelligens i informationssøgningen 25. maj kl. 10-12.

En klassisk informationssøgning starter ofte med et par velvalgte emneord, en forfatter eller sågar en titel. Men hvad stiller man op, hvis man ikke har superstærke informationssøgningskompetencer eller hvis ens forståelse af det undersøgte emneområde ikke er modnet tilstrækkeligt til at man kan navigere i for slet ikke at tale om jonglere med begreberne?

Én løsning er at integrere kunstig intelligens i søgeprocessen, hvilket netop er temaet for dette to-times kaffemøde.

For at gør os klogere på, hvad tekstbaseret informationssøgning er og kan, har vi inviteret den norske start-up Keenious, som i et tæt samarbejde med universitetsbiblioteket ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø har udviklet et dynamisk og interaktiv værktøj til videnskabelig litteratursøgning.

 
I modsætning til den klassiske informationssøgning, baserer løsningen fra Keenious sig på fuldtekst. Med kunstig intelligens i ryggen og med udgangspunkt i et stykke fuldtekst prosa kan Keenious således af sig selv identificere nøglebegreber, som kan danne ramme om den videre litteratursøgning.

Keenious kan integreres i både Word og Google Docs.

Vi vil gerne have, at kaffemødet ikke blot bliver én lang præsentation, så derfor har vi afsat tid til, at du selv kan teste løsningen og til at vi alle kan diskutere og spørge ind til den.

Er du blevet nysgerrig og vil vide mere, så skynd dig at tilmelde dig kaffemødet, som løber af stablen d. 25. maj. 2022 kl. 10-12.

Du kan tilmelde dig på [email protected].

Deltagelse er som altid helt gratis.

Et par dage før kaffemødet vil alle tilmeldte modtage link til møderum samt yderligere information.

Vel mødt!

FLIPD & NEFUS