KUBIS-fagsider nu i LibGuides

Københavns Universitetsbibliotek (under Det Kongelige Bibliotek) har valgt LibGuides til præsentation af sine faglige websider inden for humaniora, samfundsvidenskab, jura, naturvidenskab og sundhedsvidenskab.

 
LibGuides udbydes af det amerikanske firma Springshare (http://www.springshare.com/ ) der har specialiseret sig i webløsninger til biblioteker og læreanstalter. LibGuides rummer flere fordele i forhold til institutionelle content management systemer, især set fra medarbejderens side: det er let at arbejde sammen med andre, selv hvis man sidder på forskellige institutioner, og redigeringsværktøjet er meget brugervenligt. Desuden følger en mobil grænseflade med i købet.

Adgangen til de p.t. 88 nye fagsider sker primært via fakultetsbibliotekernes hjemmesider. Alternativt linker en googlesøgning på ”libguides kubis” til flg. oversigt over alle publicerede KUBIS-libguides: http://libguides.culis.kb.dk/ .

I Danmark har CBS og Professionshøjskolerne Metropol og UCC også valgt LibGuides-systemet. Globalt er der i skrivende stund 2918 biblioteker med LibGuides (http://libguides.com ). For yderligere oplysninger kontakt fakultetsbibliotekar Hans Kristian Mikkelsen på [email protected] eller 3347 4456.