Ny aftale om forvaltning af DOAJ

Lunds Universitetsbibliotek og britiske Infrastructure Services for Open Access oplyste kort for Jul, at de har indgået en aftale vedrørende den fremtidige drift og udvikling af DOAJ.

DOAJ blev skabt ved Lunds Universitet (universitetsbiblioteket) i maj 2003. Oprindeligt var tjenesten baseret på projekttilskud, men i årenes løb er den største andel af budgettet kommet fra DOAJ’s medlemskabsprogram. DOAJ er den førende kilde til oplysninger om Open Access-tidsskrifter, og i december kunne DOAJ liste mere end 8300 tidsskrifter inden for alle fagområder, offentliggjort i mere end 100 lande på mere end 50 sprog.

På baggrund af DOAJ’s vækst, i kombination med øgede krav til den videre udvikling, konkluderede Lunds Universitet i løbet af 2012, at en ny community-baseret løsning til drift og udvikling af DOAJ var påkrævet. Universitetet indgik herefter en aftale med Infrastructure Services for Open Access, CIC (IS4OA). IS4OA er grundlagt af Dr. Alma Swan (medstifter og medejer af Key Perspectives Ltd og direktør for SPARC Europe) og af Dr. Caroline Sutton (medstifter af Co-Action Publishing og formand for OASPA).

Begge parter er overbeviste om, at denne overgang vil sikre, at det videnskabelige samfund i fremtiden vil fortsætte med at drage fordel af DOAJ.

Af Bertil F. Dorch (KB/KUBIS).