Ny redaktør på REVY fra 1.1.2021

  • Jeg glæder mig til at lave et REVY, som alle læsere vil kunne genkende sig i, siger Stefan Katic, der overtager redaktørposten fra nytår.

REVY henter sin ny redaktør uden for biblioteksverdenen. Det er Stefan Katic, som i en årrække stod i spidsen for Udenrigsministeriets prisbelønnede magasin Udvikling.

  • Jeg glæder mig til at dykke ned i fag-, forsknings- og uddannelsesbibliotekernes spændende og vigtige verden. REVY skal fortsat være det uundværlige tidsskrift, der dækker alle sider af medlemmernes faglige liv – alle medlemstyper og over hele landet, siger han og fortsætter:
  • Flere historier fra REVY skal være så dagsordensættende og gode, at de vil blive citeret i andre medier, og også få et liv uden for biblioteksverdenen. Det er min ambition, og der er rigtig mange REVY-relevante historier, som har et klart samfundsmæssigt perspektiv. Eksempelvis hvordan bibliotekerne bedst muligt kan klæde unge på til kritisk at vurdere og bedømme kilder i en tid, hvor termen ”fake news” for længst er indgået i sproget som hvermandseje, siger Stefan Katic, som er cand.techn.soc. fra RUC, journalist – og i sin fritid som skabs-slægtsforsker flittig bruger af Det Kongelige Bibliotek.

Ud over magasinet Udvikling har Stefan Katic også været redaktør for Mellemfolkeligt Samvirkes hedengangne magasin KONTAKT og arbejdet i private virksomheder som Grontmij|Carl Bro og FLSmidth. Før det var han bosat et par år i Costa Rica, hvor han arbejdede for Den Internationale Arbejdsorganisation ILO.

Hvis efternavnet klinger bekendt for nogen, så skyldes det muligvis, at Stefan Katics far, dr. med. vet. og veterinærhistoriker Ivan Katic, i en menneskealder virkede som forskningsbibliotekar ved det daværende KVL’s bibliotek på Bülowsvej på Frederiksberg.

Foto: Lars Petersen