DFFU SUMMIT 2022: DET BÆREDYGTIGE BIBLIOTEK, 5.-6. oktober 2022, Middelfart

FLIPD, Forum for E-ressourcer, Forum for Ophavsret, Forum for Markedsføring, Metaforum, NEFUS og DFFUs bestyrelse afholder fælles konferencen DFFU SUMMIT, som i år afløser foreningens vanlige årsmøde. Også tidspunktet er i år flyttet en smule – til første uge i oktober – således at der er bedre muligheder for deltagelse også for de mange, der har/har haft travlt med studiernes semesterstart 1.9.

DFFU SUMMIT er et samarbejde mellem alle DFFU fora og DFFUs bestyrelse og er tænkt som et rum for nysgerrig udforskning af aktuelle strømninger både inden for eget felt og på tværs af biblioteket og dets mangfoldighed af services og processer.

Det overordnede tema for konferencen er bæredygtighed i bibliotekets praksis. Det tilstræbes, at der bliver en række forskellige spor, fx organisatorisk bæredygtighed, digital bæredygtighed, social bæredygtighed og bæredygtighed i biblioteksrummet. Konferencens “Call for papers” er nu afsluttet og de indkomne forslag bliver behandlet i løbet af de første 14 dage af juni, hvorefter der forhåbentlig udmønter sig et flot program.

I “Call for papers” stod denne gode beskrivelse af nogle af de temaer, som forventeligt vil kunne blive behandlet:

“Hvordan bibeholder biblioteket sin relevans, når information ikke er en mangelvare og vores brugere i stigende grad oplever sig selv som informationskompetente? Hvordan sikrer biblioteket åben og let adgang til kvalitetsinformation, når priserne stiger og der ikke er flere penge at hente? Hvordan kan biblioteket bidrage til dialog og handling i forbindelse med den grønne omstilling, både i de services vi tilbyder, den måde hvorpå vi indretter os i det fysiske rum og i vores praksis omkring opbevaring og bevaring af data? Hvordan sikrer vi, at vi ikke kun taler til de stærke studerende i vores undervisning, men også bliver en kraft i fastholdelsen og løftet af de svage? Hvad er fremtidens kompetencer i det danske bibliotekslandskab og hvordan fremelsker vi dem i os selv og i dem som kommer efter?”

Prisen for konferencen vil blive maksimalt 3.995 kr. for medlemmer og 4.295 kr. for ikke-medlemmer. Der arbejdes heftigt på at gøre deltagelsen billigere ved at sikre en række sponsorater. Der vil på vanlig vis også blive mulighed for kun at deltage en af dagene.

Program og tilmelding ses her.